Her gik drømmen i opfyldelse: Emil blev kiropraktor i Thy

30-årige Emil Andersen er blevet del af et generationsskifte hos Kiropraktorerne i Thisted - han har overtaget Per Kirks ejerandel i klinikken i ”Dokken” på Sydhavnsvej 15 i Thisted

Design-uden-navn-4-aspect-ratio-1232-802
100%

THISTED: Knægten fra København var 18 år gammel, da han kom til Thisted første gang. Dengang handlede det mest af alt om at komme så langt væk hjemmefra som overhovedet muligt.

Det lykkedes så godt, at han nu har permanent ophold i byen i en sådan grad, at han ud over at have etableret sig med både kæresten Stine Dahl Ryltoft og parrets et år gamle datter, nu også er blevet medejer af Kiropraktorerne i Thisted med arbejdsplads på klinikken i ”Dokken” på Sydhavnsvej.

– Drømmen er gået i opfyldelse, siger Emil Andersen, som efter at have overtaget Per Kriks andel nu ejer 50 procent af klinikken, hvor han er kompagnon med kiropraktorerne Hanne Linnet og Katrine Yde Nissen, hver med en ejerandel på 25 procent. Efter aftale er Per Kirk tilknyttet som konsulent to halve dage om ugen.

Katrine Yde Nissen har været medejer af klinikken siden 2023 og som del af det generationsskifte, som nu er i gang, er det planen at hun skal overtage Hanne Linnets andel.

– Så bliver vi to ejere med hver sit ydernummer, siger Emil Andersen, som ikke lægger skjul på, at det for ham har været et mål i sig selv at blive klinikejer, og at Thisted var udset som stedet, hvor det skulle ske.

 

Heldig med timingen

Egentlig var planen at blive IT-supporter, da Emil Andersen som 16-årig skulle spore sig ind på  en uddannelse. I dag er IT – og en passion for gaming – noget der dyrkes på hobbybasis. Da Emil Andersen var landet ”langt væk” i Thisted, besluttede han sig for at få en HF-eksamen og siden for at tage den fem år lange uddannelse til kiropraktor på Syddansk Universitet i Odense.

– Jeg har været meget heldig med timingen. Både Stine, som er fra Thisted, og jeg selv, drømte om at komme tilbage til Thy, og jeg havde egentlig søgt om at komme i turnus på klinikken, da jeg var færdig med min uddannelse. I stedet kom jeg i turnus på en klinik i Skive i sommeren 2023 – og nu er jeg så etableret i Thisted som del af et generationsskifte på klinikken, siger Emil Andersen.

Stine Dahl Ryltoft, der er uddannet audiologopæd – også fra Syddansk Universitet – skal også i gang med at bruge sin uddannelse, som sigter mod at behandle mennesker med sprog-, tale- og hørevanskeligheder.

 

Hverdagen fungerer

Som behandler interesserer Emil Andersen sig for behandling af nakkegener og for styrketræning i forbindelse med rehabilitering efter sygdoms- og ulykkeshændelser.

– Jeg har tidligere arbejdet som personlig træner indenfor styrketræning, og på sigt kunne det være spændende at arbejde målrettet med styrketræning i forhold til idrætsudøvere. Men det må vente, for lige nu skal jeg have tid til at lande som klinikejer.

Emil Andersen understreger, at det er en stor fordel at etablere sig som selvstændig og gøre det ved at blive medejer i en etableret og veldrevet praksis.

– Jeg bliver del af en hverdag, hvor tingene fungere og indgår som en del af et kollegialt fællesskab. Både her på klinikken, men også i forhold til de øvrige behandlingstilbud, som findes i ”Dokken”, siger Emil Andersen og tilføjer, at han i modsætning til mange af de øvrige behandlere, yngre som ældre, som gennem årene har virket på ”Dokken”s forskellige klinikker, ikke er surfer.

– Næh, men både Stine og jeg er rigtig gode til at bruge områdets natur, og selv skal jeg til at bruge min mountainbike noget mere. Selv om det måske er en farlig sport for en behandler, siger han.

Tags

Ingen resultater